Asbestikartoitus

Yrityksemme tekee asbestikartoituksia, jälkikartoituksia ja asbestityön valvomista.

Vuoden 2016 alusta asbestilaki uudistui, joten kaikkiin 1994-vuonna ja sitä ennen valmistuneet rakennukset tulee kartoittaa asbestin varalta ennen remontointi- ja purkutöitä.

Rakennusmateriaalit, jotka saattavat sisältää asbestia:

  • Asbestiruiskutukset, käytetty mm. palonsuojauksissa, erilaisissa säiliöissä, ilmanvaihtokanavissa ja konehuoneissa.
  • Putki-, varaaja- ja kattilaeristeet
  • Asbestisementtiset tuotteet mm. palosuojalevyt, asbestipahvi, huopa ja kartongit, langat narut sekä kankaat, lattiamateriaalit, kiinnityslaastit, tasoitteet, liimat, maalit, muovitapetit, bitumikatteet, palo-ovet, tiivistys-ja saumausaineet, kitit ja proppausmassat, uunit, kiukaat ja savuhormit.

Teemme kartoituksia yksittäisestä kylpyhuoneesta kokonaiseen rakennukseen. Teemme laajamittaisen raportin kohteen kartoituksesta. Kartoistusraportti sisältää kaiken tarvittavan tiedon asbestista, sen vaarallisuudesta, pölyävyydestä ja purkumenetelmästä.

Jälkikartoitus tarkoittaa isoja kartoituskohteita. Tällöin teemme uuden raportin jossa kerrotaan kaikki puretut asbestit sekä asbestit, joita ei ole purettu. Raportti on hyvä olla esim. taloyhtiöllä uuden remontoinnin varalta jotta tiedetään, minkälaista asbestia rakennuksessa on, ja kuinka paljon sitä on vielä jäljellä.

Asbestityön valvomista voidaan tehdä kohteissa joissa puretaan asbestia. Katsomme, että kaikki asbestit puretaan oikealla asbestin purkutyömenetelmällä.